Tatoeages verwijderen2018-09-01T16:31:56+00:00

Tatoeage verwijderen?

Tatoeages:

Tatoeages worden al eeuwen ter versiering van de huid aangebracht. De afgelopen decennia heeft de tatoeage techniek en vooral de ontwikkeling van pigmenten een grote vlucht genomen. Was er vroeger een keuze te maken uit één a twee kleuren (zwart en rood), tegenwoordig is het kleurenpalet zeer ruim. Veel mensen nemen in een bepaalde periode van hun leven een tatoeage om hun identiteit daarmee te bevestigen, hun liefde van hun leven te ere of gewoon omdat ze het mooi vinden. Helaas krijgt een gedeelte van deze voorheen enthousiaste mensen spijt van hun tattoo. De tatoeage is niet meer zo mooi of past gewoon niet meer bij de levensstijl. Gelukkig kunnen we inmiddels heel veel soorten tatoeages redelijk tot zeer goed verwijderen. Ook is het mogelijk om een tatoeage lichter te maken zodat er een nieuwe tatoeage overheen gezet kan worden.

De Q-Switch ND Yag Laser voor tattoo verwijdering:

De Q-Switch ND Yag Laser’s zijn de nieuwste generatie lasers. Ideaal voor het verwijderen van een tattoo. Hoe werkt dat nou eigenlijk? De inkt van een tatoeage zit in de dermis (lederhuid) ingekapseld op ongeveer 1,5 a 2 mm diepte. Het laserlicht van de Yag Laser gaat door de “epidermis” (opperhuid) heen en zal alleen het inkt verwarmen/verhitten, maar zo kort dat alleen het doel (inkt) heet wordt en niet de omliggende huid. De ingekapselde inktpartikels/pigmenten worden door de hitte en kracht uit elkaar geslagen in hele kleine inktdeeltjes doordat deze losgeraakte inktdeeltjes nu niet meer ingekapseld zitten kan ons lichaam met behulp van ons immuunsysteem de inktdeeltjes via de normale wegen opruimen. Het lichaam ruimt dus zelf de tatoeage op!

Wat gebeurd er tijdens de laserbehandeling?

Tijdens de behandeling zal er een tijdelijke witte verkleuring van de huid optreden, dit onschuldige neveneffect wordt ook wel ‘laser snow’ genoemd. Deze witte verkleuring verdwijnt binnen 15 a 20 minuten na de behandeling. Ook zal er een lichte roodheid en zwelling van de huid optreden, dit trekt snel weg door na de behandeling goed te koelen met een cold pack. Onmiddellijk na de behandeling zal u het gevoel hebben van een zonnebrand. Dit duurt ongeveer 24 tot 48 uur, de huid zal rood en wat geïrriteerd zijn en zelfs korstjes of blaartjes kunnen ontstaan, ook kan het in de dagen erna gaan jeuken of vervellen. Soms treed er wat zwelling op, hetzelfde effect als na een insectenbeet. Dit alles gaat in enkele dagen over en de huid zal zonder problemen herstellen. Na paar dagen zal de huid er weer normaal uitzien, waarbij ook het resultaat van de behandeling zichtbaar wordt.

Hoe behandel ik mijn tatoeage tijdens de genezing?

Na de laserbehandeling raden wij het aan om de eerste 24 uur, het liefst 48 uur het behandelde huid deel droog te houden, daarna mag u gewoon weer douchen. Het behandelde huid deel droog te deppen i.p.v wrijven en de tatoeage de eerste twee dagen niet af te dekken. Laat de tatoeage gewoon aan de lucht drogen, de huid moet kunnen ademen. Na de laserbehandeling mag u vier weken niet in de zon of onder de zonnebank. Dit geld ook voor de gehele behandeltijd. Indien zonlicht niet te vermijden is dan dient u minimaal twee keer per dag met een sunblock (factor 50) op de behandelde tatoeage te smeren, het af te dekken met kleding of een pleister. Tevens kunt u ook geen zelf bruinende creme’s gebruiken op de tattoo’s die aan de behandeling onderhevig zijn. U dient de wond goed schoon te houden, nooit te krabben, peuteren of op welke andere manier dan ook de huid te irriteren. Voor een snellere afvoer van pigmenten kunt u minimaal 1,5 liter water drinken per dag. Wanneer u bovenstaand advies opvolgt kunt u er vanuit gaan dat er geen problemen zullen optreden.