Shiatsu gezichtsmassage2018-09-01T16:31:43+00:00

Cosmetische Shiatsu gezichtsmassage

De kracht van Shiatsu:

Shiatsu is een Japans massagesysteem. Het woord Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Deze massage wordt in Nederland dan ook vaak drukpuntmassage genoemd. De kracht van Shiatsu is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking van uitgaat. De massage is daarbij een heerlijke manier van ontspannen en een veilige en doeltreffende methode van huidverzorging.

Innerlijk en uiterlijk:

Bij Shiatsu komt de ultieme samenwerking tussen cosmetica en massage tot zijn recht. De combinatie van Shiatsu en cosmetica heeft een duidelijke meerwaarde voor diverse huidproblemen. Shiatsu in combinatie met cosmetica heeft een dubbel effect: Het werkt zowel op de innerlijke als op de uiterlijke verzorging van de huid.

Wat Shiatsu nastreeft is de energie in het lichaam harmonieus te laten stromen. Dan voelen wij ons goed en zien wij er ook goed uit. Ons uiterlijk is niet voor niets de spiegel van ons innerlijk. Is er een teveel aan energie? Dan is de huid rood, warm en gespannen. Is er een tekort aan energie? Dan is de huid vaak slap, vochtarm, vertoont een neiging tot rimpels en is vaal en koud. Is de energiestroom geblokkeerd? Dan is de huid slecht doorbloed en zijn er onderhuidse verhardingen en bobbels te voelen.

In de huidverzorging werkt Shiatsu op het normaliseren van diverse huidfuncties. Dat maakt de behandeling geschikt voor onder andere:

  • Allergische huidaandoeningen die vaak gepaard gaan met jeuk
  • Hormoonverstoringen
  • Huidproblemen, zoals acne
  • Vette of droge huid
  • Oudere huid met rimpels
  • Slecht doorbloede huid
  • Hoofdpijn/Migraine
  • Stress/Spanning

Spiegel van de lichaamsfuncties:

Shiatsu ziet het gezicht als de spiegel van alle lichaamsfuncties. Als de functies van onze inwendige organen worden verstoord, kan dit leiden tot huidproblemen. Zo kunnen wij als schoonheidsspecialiste die Shiatsu massage toepast een relatie leggen tussen steeds op dezelfde plek terugkerende puistjes (de huidconditie) en een orgaan (de bron van de energieverstoring).

Zoals de oude meesters van de Chinese Geneeskunde zeggen: “Uiterlijke schoonheid is gebaseerd op innerlijk evenwicht”.