Permanente make-up informatie2018-11-07T11:00:09+00:00

Een verzorgd uiterlijk met permanente make-up!

De functie van permanente make-up (pmu) is om voor een lange periode de uitdrukking op uw gezicht er perfect uit te doen laten zien. Door de wenkbrauwen, ogen en lippen meer accent te geven wordt het gezicht sprekender waardoor u altijd een verzorgd uiterlijk heeft. Blijft gewone make-up niet goed zitten, heeft u weinig tijd of een keer geen zin om uzelf op te maken? Dan is permanente make-up de perfecte oplossing. Dit geldt ook voor mensen die veel aan sport doen of een allergie hebben voor gewone make-up. Ook op medisch gebied zijn er diverse mogelijkheden. Daarbij moet u denken aan het camoufleren van een litteken of bijv bij ziekte..

Waarmee moet u rekening houden bij het laten plaatsen van permanente make-up?

U dient 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken en geen aspirine te slikken. Als u bloedverdunners gebruikt dient u overleg te plegen met uw behandelend arts en ons daarover te raadplegen.

U heeft u afspraak geboekt, wat nu?

U heeft u afspraak geboekt! Nu kunt u in de menubalk onder het kopje permanente make-up een toestemmings formulier downloaden en uitprinten, invullen en meenemen naar u afspraak. Ook kunt u daarbij als u het prettig vind alvast een nazorg formulier downloaden en uitprinten voor eigen gebruik.

Hoe verloopt de permanente make-up behandeling?

Alvorens de behandeling begint bespreken we al u wensen. We bekijken samen welk kleurtype u bent (warm of koel), welke kleuren het beste bij u wensen passen en daarna gaan we in overleg om de vorm te bepalen, perfect passend bij uw gezicht. Daarna wordt getekend. Pas als u zich helemaal prettig voelt met de kleur en de vorm, wordt het pigment in de huid gebracht. Na de behandeling bespreek ik met u de nazorg en maken we een vervolg afspraak. Na 4 weken komt u terug voor een nabehandeling. Hierbij wordt eventueel de vorm en kleur nog aangepast. Voor de behandeling trekken we de 1e x ongeveer 2 uur uit en de 2e x anderhalf.

Eyeliner: Draagt u lenzen? Dan willen wij u vragen deze uit te doen voor de behandeling van de ogen en eventueel een bril te dragen.

Hoe behandel ik mijn permanente make-up tijdens de genezing?

Direct na de behandeling voelt de behandelde plek wat branderig, na enige uren trekt dit weg. U dient 2 keer per dag (ochtend en avond) de huid te behandelen met Bepanthen zalf die u bij een plaatselijke drogist kunt kopen. Dit om te voorkomen dat u anders teveel pigment verliest. Hou de net geplaatste wenkbrauwen, eyeliner, of lipliner minimaal 24 a 48 uur droog! Hierdoor kunnen de korstjes mooi indrogen en blijft het pigment mooi in de huid achter. De huid zal na ongeveer 3 dagen van buitenaf hersteld zijn, met een week kunt u het resultaat zien en met 4 weken is u huid van binnenuit hersteld.

Eyeliner: De eerste paar dagen kunnen de oogleden na het plaatsen van een eyeliner, met name in de ochtend ietsje gezwollen zijn. Dit is heel normaal. U mag indien nodig koelen met een koelpack uit de koelkast met een schone tissue er tussen. Ook kunt u nog wat donkere pigmentresten in uw ooghoeken terug vinden.

Wat mag u beslist niet doen in de week tijdens de genezing?

  • Ga niet zwemmen.
  • Neem geen sauna.
  • Neem geen zonnebank, ga niet zonnebaden.
  • Gebruik geen make-up op de behandelde delen.
  • Krab of wrijf absoluut niet aan de korstjes.

Uit hoeveel sessies bestaat de permanente make-up behandeling?

Het zetten van wenkbrauwen, eyeliner’s en lipliner’s bestaat altijd uit 2 behandelingen. Het pigment dat tijdens de 1e behandeling in de huid wordt gebracht verliest na 4 weken ongeveer nog 30-40% van zijn kleur. Afhankelijk van de gekozen kleur en uw huidskleur kan de kleur er iets anders uitzien als de schilfertjes er af komen. Daarom is het belangrijk dat u nog een 2e keer komt voor de nabehandeling. Dan kan dat in een volgende behandeling, indien nodig, altijd nog een beetje worden aangepast. In sommige gevallen kan het zijn dat de huid het pigment niet goed opneemt en is een 3e behandeling nog nodig. Ieder huidtype reageert namelijk anders.

Hoeveel tijd zit er tussen de 1e en 2e pmu behandeling?

Tussen de 1e en 2e behandeling zit minimaal 4 weken. De huid heeft die tijd hard nodig om volledig te herstellen.

Wanneer moet ik mijn permanente make-up laten bijwerken?

Permanente make-up blijft 1 tot 2 jaar mooi afhankelijk van kleur en huidtype. U kunt het beste een nabehandeling nemen als de pmu nog niet vervaagt is, dan volstaat vaak één nabehandeling en blijven de kosten lager. Binnen 1 t/m 3 jaar gelden de bijwerk prijzen.

Wanneer u bovenstaand advies opvolgt zal uw permanente make-up er altijd mooi uit blijven zien! Door onze ervaringen en de persoonlijke wensen van de klant zorgt dat voor het perfecte resultaat. Wilt u toch nog meer weten kunt u altijd langskomen voor een vrijblijvend advies.

Ook zijn wij in het bezit van een vergunning en werken we dus met de hoge eisen van de GGD.

Maak hier uw afspraak

Don't think it, just ink it!

Voor volle wenkbrauwen, de perfecte eyeliner of een strakke lipcontour, bij ons zit u op het goede adres!
Maak hier uw afspraak