Permanente make-up verwijderen2018-09-01T16:31:56+00:00

Permanente make-up verwijderen?

Permanente make-up verwijderen:

Vaak laten mensen in een impuls een permanente make-up behandeling uitvoeren en gaan daarna pas informatie inwinnen. In sommige gevallen is de permanente make-up echt niet mooi gezet en is men helemaal niet tevreden. Permanente make-up verwijderen is bij ons mogelijk met de Yag Laser. Wij werken met de Q-Switch ND Yag Laser. Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die u vaak hoort (littekens, witte vlekken etc) met deze laser tot een minimum beperkt. Dit komt door de zeer smalle laserbundel, die kan zich namelijk met veel precisie op de inkt richten. De pigmenten worden door de hitte gefragmenteerd waardoor het lichaam de losgeraakte inktdeeltjes zelf kan afvoeren via de normale wegen (urine).

Aantal laserbehandelingen:

Er zijn een aantal behandelingen nodig om uw permanente make-up geheel te laten verdwijnen. Tussen twee behandelingen zit altijd 4 tot 10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig.

Bijwerkingen van de laserbehandeling:

Het verwijderen van permanente make-up met deze laser techniek is een veilige behandelmethode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk ontstaan als teken van genezing maar dit kan ook gebeuren bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt. Door de behandeling komt deze namelijk weer vrij in het lichaam. Verder is er een heel kleine kans op over- of onder pigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de efficiëntie van de behandeling weer.

Hoe behandel ik mijn pmu tijdens de genezing?

Direct na de behandeling zal er een witte waas te zien zijn, dit is ‘laser snow’, een normale reactie van de huid. Deze trekt na een aantal minuten weg. Er zal een lichte zwelling optreden. De te behandelen plaats zal na de behandeling gekoeld worden doormiddel van een cold pack. Dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Na de behandeling zal er een zalf aangebracht worden. Er is twee weken géén zonnebank en zonnebaden mogelijk! En ook is het gewenst dat de huid niet te bruin is. Indien zonlicht niet te vermijden is dan dient u minimaal twee keer per dag met een sunblock (factor 50) te smeren. De genezing van het behandeld huid deel gaat vaak gepaard met de vorming van donkergekleurde oppervlakkige schilfertjes die na drie tot vijf dagen vanzelf loslaten. Als deze schilfertjes jeuk gaan geven is het belangrijk om daar dan niet aan te gaan krabben dit kan namelijk littekenweefsel veroorzaken. Houd het behandeld huid deel het liefst +/- 24 a 48 uur droog, daarna kunt u gewoon weer douchen. Na het douchen is het wel belangrijk om het behandeld huid deel droog te deppen en niet te hard gaan wrijven. Voor een snellere afvoer van de pigmenten kunt u 1,5 liter water drinken, per dag. Dat helpt u bij de afvoer van de inktpartikels.