Kalknagel behandeling (verwijdering)2018-09-01T16:31:56+00:00

Kalknagels laseren?

Kalknagels:

Met de 1064 NM Long-Pulse ND Yag Laser verdwijnen kalk/schimmelnagels. Dit is de enige laser die door de FDA (American Food and Drug Association) is goedgekeurd. Een heel groot aantal mensen heeft last van kalknagels. Deze nagels hebben niets met ‘kalk’ of ‘verkalking’ te maken. Het is beter om te spreken over schimmelnagels, mycosenagel of onychomycose. Onychomycose komt veel voor op teennagels, maar ook handen kunnen besmet raken. De ene schimmelnagel kan de andere gezonde nagel besmetten, waardoor er steeds meer schimmelnagels ontstaan. Het ziet er vaak onverzorgd uit en er zijn tot nu toe weinig middelen waardoor deze schimmelnagels echt verdwijnen. Wij kunnen u nu helpen om deze nagels te behandelen. Doordat de laser de nagels opwarmt, zal de schimmel vernietigd worden. De behandeling kan wat gevoelig zijn. En even goed zal het zeker zo’n 9 tot 18 maanden duren voordat de schimmel eruit is gegroeid. Alles afhankelijk van hoe ernstig u nagel eruit ziet en hoe hard u nagel groeit. Deze nieuwe bijna pijnloze behandeling voor schimmelnagels maakt medicijnen overbodig en heeft als resultaat dat er bij meer dan 100.000 patiënten wereldwijd voor 70-80% sterke verbetering of genezing op treed.

Wat gebeurd er tijdens de laserbehandeling?

Bij het eerste bezoek wordt vastgesteld of u kalknagels inderdaad op een schimmel berusten. Zoja, dan wordt er gekeken naar de lengte en het oppervlak van de nagel. De nagel wordt waar nodig is terug gebracht naar een minimale lengte en het oppervlak wordt afgevijld tot een dikte van maximaal 2 mm. Met de 1064 NM Long-Pulse ND Yag Laser wordt effectiviteit bereikt door de combinatie van laser (warmte) en pulstherapie. Bij iedere micropuls wordt de schimmel en het weefsel opgewarmd. De schimmels kunnen hun warmte slecht afstaan in vergelijking met het weefsel van het nagelbed en zullen daardoor na een serie micropulsen een vernietigende temperatuur bereiken terwijl de temperatuur van het nagelbed ruim onder de pijngrens blijft.

Aantal laserbehandelingen:

Er wordt in één keer voldaan voor een sessie van drie behandelingen. De behandelingen zijn ééns in de 4 weken nodig en worden vervolgd indien nodig met een nieuwe sessie van drie nabehandelingen (dus u betaald elke keer voor een sessie van drie maanden). De nabehandelingen zijn goedkoper omdat u al in therapie bent. Alles is afhankelijk van hoe hard u nagel groeit en hoe hardnekkig de kalknagels zijn. De nabehandeling wordt elke maand gepland om re-infectie zo veel mogelijk te kunnen voorkomen. De gezonde nagel heeft tijd nodig om uit te kunnen groeien wat heel gestaag zal gaan.

Hoe behandel ik mijn kalknagel tijdens de genezing?

Na de laserbehandeling wordt thuis de behandeling voortgezet met kalknagelolie en eventueel een antischimmelzalf voor tussen de tenen en/of voeten. De schoenen moeten ook regelmatig aan de binnenzijde worden besproeid met een schimmelwerende spray of poeder dit allemaal om re-infectie tussen/na de laserbehandelingen te voorkomen. Vlak na de behandeling dient de nagel 24 a 48 uur droog te blijven, geen sauna bezoek en minimaal 2-4 weken uit de zon te blijven (ook geen zonnebank). Was al u sokken het liefst op 60 graden en was u voeten niet met zeep!