Harsen/Waxen2018-09-01T16:31:48+00:00

Harsen/Waxen

Harsen/Waxen

Harsen/Waxen is het verwijderen van ongewenste haargroei op zowel het lichaam als het gezicht. Bij ons wordt er gebruik gemaakt van de nieuwe manier van harsen met zachte wax die we verwarmen. Een comfortabele spatelwax toegespitst op haar en huid type. De warme, vloeibare wax wordt op de huid aangebracht waardoor de haren in de wax vast raken, vervolgens wordt de wax met een katoenen strip of zonder strip tegen de haargroeirichting in, van de huid verwijderd. Hierdoor blijven de haartjes tussen de +/- vier tot zes weken weg, dat verschilt per persoon. Ook kan door het waxen het haarzakje, waar de haar in groeit, beschadigen. Hierdoor komt het haar minder sterk of helemaal niet meer terug. Dit is één van de voordelen bij regelmatig waxen. Het voordeel van waxen ten opzichte van andere (tijdelijke) ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld vier tot zes weken komen de haartjes weer terug, maar zijn dan zachter en dunner dan voorheen.

Welke lichaamsdelen kunt u waxen?

Gezicht, de oksels, armen, rug, bikinilijn, benen, eigenlijk alles.. Wij zijn ook verder gespecialiseerd in bijv de neus en oren maar ook de bekende brazilian wax is één van onze specialiteiten. De wax die wij daarbij gebruiken is een unieke wax, die het mooiste resultaat geeft en speciaal voor een brazilian wax is ontwikkeld. De waxen van Lycon bevatten een selectie van de allerbeste natuurlijke en verzachtende ingrediënten die de huid ook verzorgen, waardoor deze glad en volledig haarvrij aanvoelt. De wax is ontwikkeld voor elk huidtype, waaronder ook voor de meest gevoelige en allergische huid. Voordeel in vergelijking met scheren. Met scheren zijn er harde stoppels omdat de haar in het midden wordt afgesneden en daar is de haar op zijn dikst. Bovendien moet u regelmatig scheren, anders zijn er weer stoppels zichtbaar en voelbaar.

Hoe werkt het?

De haren zijn gemakkelijker te verwijderen als ze niet langer zijn dan 0,5 centimeter. Gemiddeld betekent dat u uw haar 2 á 3 weken voorafgaand aan de behandeling niet scheert of knipt. De haren mogen niet te kort zijn omdat de wax er dan minder grip op heeft. Gebruik 24 uur voor de behandeling geen bodymilk, lotion of olie. Het gebruik van vetten en oliën kan de werking van de wax sterk verminderen. Zorg ervoor dat u uw afspraak niet vlak voor of tijdens de menstruatie plant. De huid is dan extra gevoelig. Gebruik een scrub of peeling de dag voor het waxen. Vooral bij korte haren, gaan de haren dan rechtop staan en zijn ze beter te waxen dan wanneer ze vlak langs de huid of zelfs een beetje op/in de huid liggen, ook is het goed voor het verwijderen van dode huidcellen.

Direct na het waxen:

Probeer na het waxen niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven. Door het waxen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabbelen en hard wrijven kan de huid irriteren. Vermijd te strakke kleding op huid die pas is gewaxt om het ingroeien van haren te voorkomen. Als u aanleg hebt voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid die is gewaxt, te beginnen vanaf 24-48 uur na het waxen. Vermijd tot 48 uur na het waxen: Zonnebaden, zonnebank, een heet bad, sauna of andere warmte/hitte behandelingen. Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met hoge beschermingsfactor.

Gebruik tot 24 uur na het waxen geen producten op de huid die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten, omdat dit mogelijk gevoeligheid en irritatie kan veroorzaken.

Silky Smooth!