Vaatbehandeling (verwijdering)2018-09-01T16:31:56+00:00

Vaatbehandeling/verwijdering

Haarvaatjes:

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar worden. Wanneer deze gesprongen bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen wordt dit ‘couperose’ genoemd. Ouder worden, overmatig zonnen, roken, pittig eten, overmatig alcohol gebruik, temperatuurverschillen en erfelijke aanleg kunnen het doen verergeren.

Indicaties voor een vaatbehandeling/verwijdering zijn:

  • Spider naevi (spinnetje).
  • Couperose.
  • Oppervlakkige beenvaatjes.
  • Fijne bloedvaatjes.
  • Bloedblaasjes.

Aantal laserbehandelingen:

Het aantal hangt af van de hoeveelheid couperose. Over het algemeen volstaan één a vier behandelingen. Bij hogere concentraties van bloed in de vaatjes kan een vierde behandeling noodzakelijk zijn. Echt pijnlijk is de behandeling niet, slechts wat gevoelig en dan vooral bij de neus. Het prettige is dat na de behandeling de dagelijkse bezigheden direct weer kunnen worden opgepakt. De beste periode voor een laserbehandeling bij couperose is het najaar en de winter, omdat het aantal zonnen uren dan beduidend minder is. Maar ook in het najaar of de winter adviseren wij (tot twee weken na de behandeling) een sunblock (factor 50).

Blijvende resultaten?

De Yag Laser behandeling verwijdert de reeds aanwezige vaatjes. Maar door erfelijke aanleg en door leeftijd (zowel de huid als de vaatwand zijn bij een oudere huid minder veerkrachtig) kunnen opnieuw rode vaatjes ontstaan. Die op hun beurt dan ook weer kunnen worden verwijderd.

Hoe behandel ik mijn gelaat tijdens de genezing?

De huid is na de behandeling een beetje rood en kan wat branderig aanvoelen, wat gekoeld kan worden met een cold pack. Het is belangrijk de eerste vier weken na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan de zon. Indien zonlicht niet te vermijden is raden wij een sunblock (factor 50) aan. Voor de rest hoeft u er niks aan te doen, u huid heeft namelijk een heel goed eigen herstel mechanisme.