Cupping lichaamsmassage2018-11-04T13:27:17+00:00

Cupping massage

Wat is een cupping massage?

Cupping therapie is een ongelooflijk oude en universele behandelwijze die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. In het Sjamanisme waren de primitieve sjamanen gespecialiseerd in het uitzuigen van ziektes en zwaktes uit het lichaam doormiddel van uitgeholde horens van dieren. Cupping was een manier om gif uit slangenbeten en wonden te halen. De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd onder invloed van de diverse culturen die cupping zijn gaan gebruiken. Ook werden de hoorns vervangen door cups van bamboe, die vervolgens werden verruild voor glazen cups.

China:

De oudste verwijzingen naar het gebruik van cupping zijn afkomstig uit China. Samen met tuina massage, acupunctuur en kruiden. Cupping maakt deel uit van deze traditionele lichaamswerken en fysiotherapie van de Chinese geneeskunde. Geschriften uit 28 na Christus en een traditioneel gezegde beweren dat acupunctuur en cupping, meer dan de helft van de kwalen genezen. Cupping wordt toegepast op de acupunctuur punten. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert cupping de bloedcirculatie en heft het blokkades van Chi op. Ook verhindert cupping dat ziekteverwekkende invloeden van buitenaf grip krijgen op iemand met een verzwakt lichamelijke gesteldheid. Een verzwakte lichamelijke gesteldheid is vaak het resultaat van een verzwakte “Jing Chi” wat staat voor essentiële vitale levensenergie. Dit kan vervolgens leiden tot een verzwakt “Wei Chi” of immuunsysteem.

De cupping massage van nu:

De Bellabaci cupping massage van nu is een gemoderniseerde en veréénvoudigde versie van de oude traditionele Chinese cupping therapie. We kunnen met deze massage cosmetisch werken en therapeutisch. De Bellabaci cupping massage is zonder bloeduitstortingen zoals bij de traditionele cupping therapie. De cupping massage van nu wordt gedaan met behulp van Bellabaci medicinale siliconen vacuüm cups. Doordat we in het midden van de cup knijpen en die meteen op de huid plaatsen ontstaat er in de cup een vacuüm wanneer deze langzaam wordt los gelaten. Vervolgens verplaatsen we langzaam de cups in een bepaalde volgorde waardoor er een succesvolle behandeling ontstaat. Deze behandeling heeft een ontspannende en helende werking. Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid.

Over de cup kiss:

De cup kiss wordt alleen veroorzaakt als we de cup laten staan of als u een super gevoelige huid of veel stagnatie heeft. Er ontstaat een vermeerdering van de hoeveelheid bloed (inflammatie), dit is geen blauwe plek. We hebben een plaatselijke natuurlijke ontstekingsreactie veroorzaakt waardoor het immuunsysteem gestimuleerd wordt om witte bloedcellen naar het behandelde gebied te transporteren waarna het, het beschadigde weefsel kan gaan herstellen.

Waar sprake is van stagnatie van bloed, lymfe, energie en cellulaire afval in het lichaam, zal cupping sporen achterlaten. De stagnatie is verplaatst van de diepere weefsellagen naar de oppervlakte waardoor vers zuurstofrijk bloed, glucose, mineralen en hormonen naar de onderliggende weefsels wordt verplaatst. Het zelf genezend vermogen van het lichaam is in werking gezet.

De kleur van de cup kiss zegt iets over de stagnatie in dat gebied, het kan variëren van licht roze, rood tot diep paars. Hoe dieper en donkerder de kleur, des te meer stagnatie. Meestal duurt het 3-7 dagen. Bij hele erge stagnatie soms twee weken. Als er geen stagnatie aanwezig is, zal er slechts een licht roze plek te zien zijn, welke in een paar minuten tot een paar uur zal verdwijnen. Plaatsen waar sprake is van oud trauma of letsel kan meerdere behandelingen vereisen om de stagnatie te verwijderen.

In de vervolg behandelingen zullen de plekken niet meer zo ernstig zijn als de ziekteverwekkers systematisch verwijderd worden uit het lichaam.

The art of Bellabaci cupping massage!