Botox2018-09-01T16:31:50+00:00

Botuline Toxine (Botox)

Wat is Botox?

Botuline Toxine (Botox en Bocouture) is een stof die de spieren ontspant en wordt al vele jaren gebruikt in de geneeskunde. Het bijzondere van deze injectable is dat het de oorzaak van rimpels aanpakt, namelijk de spieractiviteit. Door Botox in de spier te spuiten, wordt de zenuwimpuls die voor de samentrekking zorgt tijdelijk geblokkeerd. Hierdoor is Botox voor de behandeling van mimische rimpels effectiever dan een rimpel vuller en voorkomt Botox het ontstaan van nieuwe rimpels. De rimpels worden verzacht of verdwijnen volledig. Het effect van Botox is niet blijvend. Een behandeling kan zonder problemen worden herhaald. Deze injectable wordt als volkomen veilig beschouwd.

Waarvoor gebruiken we Botox?

  • Voor het verminderen van kraaienpootjes
  • Voor het verminderen van lach rimpels
  • Voor het ontspannen van de frons rimpel
  • Voor het ontspannen van een ongewenste gezichtsuitdrukking (bijvoorbeeld sterk ingetrokken mondhoeken)

Tijdens de behandeling:

De behandeling is nagenoeg pijnloos. Met een dunne injectienaald brengt de arts (Susan) Botox aan in de spier die de rimpel of ongewenste gezichtsuitdrukking veroorzaakt. De injectie geeft slechts een licht branderig gevoel.

Vlak na de behandeling:

Direct na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen. Dit is na ongeveer een uur verdwenen.

Dagen na de behandeling:

Het resultaat van de behandeling is al na drie tot tien dagen te zien. De huid ziet er zichtbaar ontspannen uit en de rimpel wordt minder diep. Na 15 a 30 dagen is het effect optimaal. Het effect van de Botox behandeling houdt drie tot vier maanden aan. Naarmate een Botox behandeling vaker wordt herhaald houdt het effect op de rimpels langer aan. Dit varieert van zes tot negen maanden.

Schmidt Cosmedic streeft naar een natuurlijk resultaat met het behouden van een frisse en uitgeruste uitstraling!