Bindweefsel gezichtsbehandeling2018-10-31T11:48:26+00:00

Bindweefselmassage van het gezicht

Bent u op zoek naar de perfecte anti aging behandeling? Hebben uw behandelingen tot op heden niet het gewenste effect..
Door bindweefselmassage krijgt u weer een jonge en frisse huid.

Maar wat is bindweefsel nou eigenlijk? Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de bouwstenen van een huis. Het verbind ons hele lichaam en ondersteunt de organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Hoe werkt bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een pittige behandeling, zeker niet altijd pijnloos. Toch is dit één van onze populairste behandelingen. Want een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Het gehalte van het collageen en elastine is dan zéér hoog in ons bindweefsel. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit als het ware. De huid wordt slapper met als gevolg.. rimpels! Bij bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel geprikkeld. Door de stress/verklevingen uit de huid te masseren, wordt het hele gebied behandeld. Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbeterd de effectiviteit van de spieren. Een cosmetische bindweefselmassage werkt cel vernieuwend, de huid ziet er jonger en steviger uit.

Een bindweefsel massage is een goede manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt namelijk de doorbloeding en activeert de stofwisseling. De massage is ook geschikt als rimpel- en littekenbehandeling. Het is zeer belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgeoefend op de middelste en onderste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten, waardoor er collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit in de huid wordt verbeterd.

Over de behandeling:

In een kuurvorm heeft de bindweefselmassage het beste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van uw huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Meestal is een kuur van 6, 9 tot 12 behandelingen nodig. Dat is afhankelijk van de doelstelling, uw huidconditie en de behandelindicatie, daar vanuit gaande wordt de behandelfrequentie vastgesteld. Een kuur bestaat uit 1 keer per week bindweefselmassage gedurende 6 weken, met daarna een rustpauze van 3 weken. Vervolgens is het mogelijk weer 3 weken te behandelen, 1 keer per week met ook daarna een rustpauze van 3 weken. Mochten we er dan een nog beter resultaat uit kunnen halen is het mogelijk om af te sluiten met nog eens 3 weken te behandelen, 1 keer per week (kuur van 12 keer) en dan te laten rusten. Om het effect daarna te onderhouden wordt aanbevolen om vervolgens 1 keer per 6 weken terug te komen. Bindweefselmassage zorgt ervoor dat de huid er aanzienlijk frisser, jonger en strakker uitziet. Bij herhaalde behandelingen kan zelfs duurzame structurele verbetering van de huid optreden.

Met een bindweefselmassage worden de volgende effecten bereikt:

Verbetering van de huidconditie
Stimulering van de doorbloeding van de huid
Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen
Verbetering van de opname van werkstoffen
Nieuwe aanmaak van collageen
Bevordering van de celdeling
Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
Verbetering van de huidstructuur en huidteint
Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens

Bindweefselmassage met Botox en/of Fillers?

De bindweefselmassage is aan te raden als voorbehandeling bij behandelingen met botox en/of fillers, het zorgt er namelijk voor dat onderhuidse verklevingen worden opgelost waardoor botox en/of fillers makkelijker in de huid geïnjecteerd kunnen worden. Na een behandeling van botox mag er gedurende 4 weken geen bindweefselmassage gedaan worden. Na die 4 weken kan er weer prima bindweefselmassage uitgevoerd worden. Na een behandeling met fillers geen bindweefsel meer laten doen! Waarom? Dat kan namelijk de filler die geplaatst is weer weg drukken.

Bindweefselmassage is een echte bootcamp voor u huid!