Bindweefsel lichaamsbehandeling2018-11-04T13:12:20+00:00

Bindweefselmassage van het lichaam

Bindweefselmassage van het lichaam kan een groot verschil maken in het verminderen van cellulite. Cellulite is een zeer vervelende huidaandoening waar maar liefst 80% van de vrouwen mee te maken krijgt.

Hoe werkt bindweefselmassage?

Bindweefselmassage wordt, zoals de naam al zegt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen (het onderhuidse bindweefsel) ten behoeve van duidelijk zichtbare huidverbetering en verstrakking van de huid. Bindweefselmassage kan op het gehele lichaam toegepast worden. Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op de verjonging van de huidstructuur en reduceert blokkades. Door bindweefselmassage toe te passen verstevigt de huid enorm.

Doordat de huid een verbeterde doorbloeding krijgt door de bindweefselmassage is hij ook beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. verklevingen ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de bloedcirculatie geoptimaliseerd.

Over de behandeling:

De bindweefselmassage werkt het beste in een kuurvorm. Na iedere behandeling zien we verbetering, na een aantal massages voelt de huid al strakker aan. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld op 6, 9 of 12 behandelingen met een rustpauze van 3 weken. Daarna wordt geadviseerd om de behandeling 1 keer per maand te vervolgen om het resultaat optimaal te houden.

Met een bindweefselmassage worden de volgende effecten bereikt:

In combinatie met een gezonde levensstijl kan bindweefselmassage een positief effect hebben op uw huid.

Opheffing van onderhuidse verklevingen (stressreductie)
Zichtbare vermindering van cellulite
Afbraak van vetafzettingen
Stimulatie huiddoorbloeding: Verhoogde toevoer van zuurstof
Verjonging van de huidstructuur
Verbetering van de huidconditie
Minder last van vermoeide benen
Versteviging van de huid en nieuwe aanmaak van bindweefsel
Valt sneller af in combinatie met sporten
Huid wordt strakker

Cellulite:

Cellulite (ook wel sinaasappelhuid genoemd) ontstaat o.a. door verkeerde voeding, stress, thee, koffie etc. De mineralen in het lichaam zijn natuurlijke beschermers tegen zuren. Hoe meer zuren er binnenkomen hoe meer mineralen er verbruikt worden. Mineralen neutraliseren de zuren om ze zo via de normale weg te kunnen uitscheiden.

Maar komen er teveel zuren binnen dan zijn er op een gegeven moment geen mineralen meer. In plaats van mineraalvoorraden zijn er nu afvalstoffen voor in de plaats gekomen. Het lichaam raakt meer en meer verslakt. In het eerste stadium van verzuring ontstaat er al cellulite.

Een gezonde levensstijl is erg belangrijk voor een mooie huid. Tijdens de kuur van de bindweefselmassage is het belangrijk om rekening te houden met:

  • Veel water en groene thee drinken
  • Regelmatig sporten
  • Niet roken
  • Geen suiker
  • Geen stress
  • Beperkt alcohol
  • Max 2 kopjes koffie per dag
  • Vermijdt zoveel mogelijk verzurende producten
  • Extra mineralen innemen (Skin Base van Laviesage)

Look well - Feel well - Be well